طبعا انا مش من عادتى اتكلم عن نفسى
وعن عبقريتى وقدراتى الفظيعة بالذات القدرات الغذائية
فى عمل أكل شهى بديع عجيب
انما انا - بعونك يارب - ظاهرة ما اتكررتش منذ فجر التاريخ
ومنذ الدولة الفاطمية ومنذ الامبراطورية اليابانية القديمة
وامبراطوريات ماوراء النهر
طبعا من أول رمضان وانا وحدى فى المنزل لأن الفامليا عند المخلولة الجديدة
ودى طبعا كانت فرصة ذهبية لأثبت لنفسى - وللأخرين - قدراتى الغذائية العجيبة
وبمجرد ما إنفردت بالمطبخ حتى انطلقت كحصان جامح واشتريت كميات مهولة من الخضار واللحمة والبيض والفواكه والعطارة وعسكرت فى المطبخ
أول يوم رمضان
المكرونة تمام التمام حاجة روعة طعمها شبه المكرونة بالظبط
وعملت صلصة جبارة .. بصل وطمطام وملح وتوابل انما ايه وااااو
صحيح كان لونها غامق شوية لكن جامدة
واللحمة خرافة متشوحة كدة وريحتها ايه فظيعة
وللا السلطة واااااو طول عمرى فنان ومبدع
والمغرب قالت الله أكبر وفضلت اكل لغاية ما العشا قالت الله أكبر من حلاوة الاكل
بعد الفطار فضلت مبنج كدة وحالتى ميئوس منها وعندى حالة إمساك شديدة أعقبها حالة إسهال شديدة ثم حالة نوم وخطرفة ثم انتفاخ
تانى يوم رمضان
صممت إن الأكل اللى بعمله حلو وعزمت مجموعة من أصدقائى
وعملت حاجات كتيييير شبه الطعام بالظبط.. طبيخ ورز ومكرونة ولحمة وسلاطات وحاجات كتير
وأكلو من الأكل اللى عملته
بالليل قبل السحور حاولت اتصل بيهم لكن التليفونات مقفولة
تقريبا لسه بيصلوا التراويح
تالت يوم رمضان
قررت إنى آكل برة أو اجيب أكل من برة
لا طبعا مش انهزام أو لإن أكلى وحش لا سمح الله
لا طبعا
بس نزولا على رغبة الجيران
ورغبة والدتى الغالية اللى بتخاف على تعبى
عموما كانت تجربة مفيدة جدا لشيف ممتاز زيى
اكيد طبعا الانسان الماهر بيتعلم من التجارب دى عشان يحسن مهاراته
وبردة لازم انقل لكم خبراتى وتجاربى - لازم تتعلموا منى
امال
لو ماكنش الناس ذوى العلم والخبرة أمثالى يكونو منارة للناس اللى حواليهم يبقى على الدنيا السلام
لذا قررت انى اكتب ملاحظاتى اللى طلعت بيها من أربع أيام رمضان
أولا : إن قلى البيض بالبسطرمة لا يفضل فى أطباق بلاستيك
ويفضل قليها فى أطباق معدن وبكرة ان شاء الله هجرب الاطباق الصينى وهقول لكم النتايج إن كان لينا عمر
ثانيا :إن عمل الكاتشب فى المنزل غير مستحب ويفضل شراءة من برة حيث انه يحتاج لكمية ضخمة من الشطة على البيض عشان يحمر
وبعدين طعمة مش بيبقى حلو زى بتاع برة مش عارف ليه
ثالثا : ان البتاع الابيض ده اللى بيبقى على المكرونة بالبشاميل من فوق مش بيبقى زبادى زى ما كنت فاكر
رابعا : أن المكرونة مش مهم تبقى كل مكروناية لوحدها
لكن ممكن تبقى مكعبات او كتلة واحدة كبيرة ويتم تقطيها بالسكينة مع أخذ بؤ صلصة ورا كل حتة عشان تبلع.. عاااااااا اهئ اهئ
خامسا : إن شرا الاكل من برة حتى لو من عند حسن كوليرا وعبدة تلوث هيبقى صحى اكتر من الاكل اللى بعملة
وإلى لقاء مع يوميات أخرى من يوميات رمضان
خالو أحمد الطباخ
وعن عبقريتى وقدراتى الفظيعة بالذات القدرات الغذائية
فى عمل أكل شهى بديع عجيب
انما انا - بعونك يارب - ظاهرة ما اتكررتش منذ فجر التاريخ
ومنذ الدولة الفاطمية ومنذ الامبراطورية اليابانية القديمة
وامبراطوريات ماوراء النهر
طبعا من أول رمضان وانا وحدى فى المنزل لأن الفامليا عند المخلولة الجديدة
ودى طبعا كانت فرصة ذهبية لأثبت لنفسى - وللأخرين - قدراتى الغذائية العجيبة
وبمجرد ما إنفردت بالمطبخ حتى انطلقت كحصان جامح واشتريت كميات مهولة من الخضار واللحمة والبيض والفواكه والعطارة وعسكرت فى المطبخ
أول يوم رمضان
المكرونة تمام التمام حاجة روعة طعمها شبه المكرونة بالظبط
وعملت صلصة جبارة .. بصل وطمطام وملح وتوابل انما ايه وااااو
صحيح كان لونها غامق شوية لكن جامدة
واللحمة خرافة متشوحة كدة وريحتها ايه فظيعة
وللا السلطة واااااو طول عمرى فنان ومبدع
والمغرب قالت الله أكبر وفضلت اكل لغاية ما العشا قالت الله أكبر من حلاوة الاكل
بعد الفطار فضلت مبنج كدة وحالتى ميئوس منها وعندى حالة إمساك شديدة أعقبها حالة إسهال شديدة ثم حالة نوم وخطرفة ثم انتفاخ
تانى يوم رمضان
صممت إن الأكل اللى بعمله حلو وعزمت مجموعة من أصدقائى
وعملت حاجات كتيييير شبه الطعام بالظبط.. طبيخ ورز ومكرونة ولحمة وسلاطات وحاجات كتير
وأكلو من الأكل اللى عملته
بالليل قبل السحور حاولت اتصل بيهم لكن التليفونات مقفولة
تقريبا لسه بيصلوا التراويح
تالت يوم رمضان
قررت إنى آكل برة أو اجيب أكل من برة
لا طبعا مش انهزام أو لإن أكلى وحش لا سمح الله
لا طبعا
بس نزولا على رغبة الجيران
ورغبة والدتى الغالية اللى بتخاف على تعبى
عموما كانت تجربة مفيدة جدا لشيف ممتاز زيى
اكيد طبعا الانسان الماهر بيتعلم من التجارب دى عشان يحسن مهاراته
وبردة لازم انقل لكم خبراتى وتجاربى - لازم تتعلموا منى
امال
لو ماكنش الناس ذوى العلم والخبرة أمثالى يكونو منارة للناس اللى حواليهم يبقى على الدنيا السلام
لذا قررت انى اكتب ملاحظاتى اللى طلعت بيها من أربع أيام رمضان
أولا : إن قلى البيض بالبسطرمة لا يفضل فى أطباق بلاستيك
ويفضل قليها فى أطباق معدن وبكرة ان شاء الله هجرب الاطباق الصينى وهقول لكم النتايج إن كان لينا عمر
ثانيا :إن عمل الكاتشب فى المنزل غير مستحب ويفضل شراءة من برة حيث انه يحتاج لكمية ضخمة من الشطة على البيض عشان يحمر
وبعدين طعمة مش بيبقى حلو زى بتاع برة مش عارف ليه
ثالثا : ان البتاع الابيض ده اللى بيبقى على المكرونة بالبشاميل من فوق مش بيبقى زبادى زى ما كنت فاكر
رابعا : أن المكرونة مش مهم تبقى كل مكروناية لوحدها
لكن ممكن تبقى مكعبات او كتلة واحدة كبيرة ويتم تقطيها بالسكينة مع أخذ بؤ صلصة ورا كل حتة عشان تبلع.. عاااااااا اهئ اهئ
خامسا : إن شرا الاكل من برة حتى لو من عند حسن كوليرا وعبدة تلوث هيبقى صحى اكتر من الاكل اللى بعملة
وإلى لقاء مع يوميات أخرى من يوميات رمضان
خالو أحمد الطباخ
No comments:
Post a Comment